Săptămâna: 27 februarie – 6 martie 2022

27 D † DUMINICA a 8-a de peste an; Ss. Gabriel al Maicii Îndurerate, călug.;
28 L Sf. Roman, abate; Fer. Antonia, călug.
MARTIE
1 M Sf. Albin, ep.
2 M MIERCUREA CENUŞII (post şi ab.); Sf. Angela a Crucii, călug.
3 J Ss. Cunegunda, împ.; Marin, ostaş m.
4 V Sf. Cazimir, rege *
5 S Ss. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.
6 D † DUMINICA 1 din Postul Mare; Sf. Coletta, fc.; Fer. Roza din Viterbo, fc.
Miercuri, 2 martie – MIERCUREA CENUȘII, zi de post și abstinență, începutul Postului Mare. Sfintele Liturghii se celebrează la orele 8:00 și 18:00. În această zi primim cenușa binecuvântată, ca semn și chemare la pocăință. La ora 17:20 – Calea Sfintei Cruci! Papa Francisc ne invită să oferim postul și rugăciunile din această zi pentru pace în lume.
În zilele de marți, vineri și duminică, la ora 17:20 – Calea Sfintei Cruci, devoțiune specifică Postului Mare. Am dori ca fiecare Cale a Crucii, pe cât posibil, să fie pregătită de grupuri specifice: copii, adolescenți și tineri, bărbați, femei, familii, călugări și călugărițe etc. (Părinții vicari se vor ocupa de pregătirea grupurilor!)
Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună. Vineri, 04 martie, la ora 15:00 va începe Adorația la Preasfântul Sacrament. Sâmbătă, 05 martie, se schimbă misterele la „Rozariul viu”. Preoții vor merge la vârstnici și bolnavi, pentru spovadă și împărtășanie, în penultima săptămână dinaintea Paștelui.
Pregătirea copiilor pentru Prima Sfântă Împărtășanie este sâmbăta la ora 10:00.
Pregătirea copiilor pentru Primirea Sfântului Mir este duminica la ora 11:00.
Primirea Sfântului MIR, în parohia noastră va fi pe 15 MAI.
Primirea Primei Sfinte Împărtășanii, în parohia noastră va fi pe 22 MAI.
Sâmbătă, 19 Martie, ora 10:30 în Solemnitatea Sfântului Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria, vom celebra hramul secundar al bisericii noastre. Sfânta liturghie va fi prezidată de PS CORNEL DAMIAN, episcop auxiliar de București. Vă așteptăm să participați în numar cât mai mare.
++ IHS ++