Săptămâna: 29 nov. – 06 dec. 2020

29 D + DUMINICA I-A DIN ADVENT (ANUL B)
30 L SF. ANDREI, AP.
DECEMBRIE

01 M Ss. Florența, pustnică; Rudolf, pr. m. ; Nahum, profet
02 M Ss. Viviana, m. ; Silveriu, pp. m. ; Habacuc, profet
03 J Ss. Francisc Xaveriu, pr. **; Sofonia, profet
04 V Ss. Ioan Damaschin, pr. înv. *; Varvara, fc. m.
05 S Sf. Sava, abate
06 D + DUMINICA A II-A DIN ADVENT (B); Sf. Nicolae, ep.
Duminică, 29 noiembrie 2020, în PRIMA DUMINICĂ DIN ADVENT (Postul Crăciunului), la Bazilica „Sf. Anton de Padova” din Constanța Sfintele Liturghii se vor celebra la orele: 09:00; 10:30; 12:00 și 17:00.
Din cauza carantinei sanitare, Liturghiile se vor celebra afară, pe platforma din fața casei parohiale. Vor fi Liturghii scurte (35-40 minute). Veniți îmbrăcați ca pentru iarnă și nu uitați să vă luați și ceva de pus pe cap.
Postul Crăciunului, la catolici înseamnă: abținerea strictă de la mâncărurile cu carne în zilele de vineri și participarea, după putință, la devoțiunile Adventului (Liturghiile „Rorate”, novenă, predici tematice și mai ales Spovada și Împărtășania, ca pregătire pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului Nostru Isus Cristos (Crăciunul).
Duminică, înainte de Liturghia de seară (la ora 16:30) – vom începe NOVENA LA SOLEMNITATEA NEPRIHĂNITEI ZĂMISLIRI. În celelalte zile ale săptămânii Novena va fi la ora 17:30.
Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă a lunii decembrie. Vineri, 04 decembrie, la ora 15.00 – Adorație la Prea Sfântul Sacrament. Sâmbătă, 05 decembrie – schimbarea misterelor în grupul „Rozariul viu”.
Colecta pentru Seminar, făcută în solemnitatea „Cristos Rege”, duminica trecută, în condiții de carantină, a fost de 743 de lei. Vă mulțumim pentru generozitatea dvs.
Astăzi vom încheia lista cu abonamentele pentru anul 2021, la revistele catolice. Cei care doriți să faceți abonamente, și nu v-ați înscris încă, sunteți rugați să treceți pe la biroul parohial
Am primit CALENDARUL ROMANO-CATOLIC, DE PERETE, 2021; CALENDARUL ECUMENIC (CATOLIC-ORTODOX) 2021 și CALENDARUL DE BIROU 2021. Le găsiți la chioșcul de lumânări.
De asemenea, puteți să luați și „Pâinea Sfântului Anton de Padova – Sfântul minunilor”, rozarii, medalioane, cărți de rugăciune etc.
ADVENT BINECUVÂNTAT!